deck keeps resetting - Realm of Excursion



Head Units / Processors / Car Audio Electronics Discuss anything about head units, processors, and other car audio electronics.

Reply
Old 10-13-2007   #1 (permalink)
130 dB
 
1LoudScort00's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Age: 30
Posts: 256
Rep Power: 193
1LoudScort00 is still in the green - This is good
Default deck keeps resetting

not sure what I did, but I had my blaupunkt in the Car before, took it out to put in a clarion which internal amp blew.. so I put the blaupunkt back in.. anyways, everytime i'd turn off the car, and go back later, and turn on the ignition all my settings would be back to 0, and i have to press Power to turn it on, anyone know how to get the deck to turn on when i turn on the key, and for it to keep my settings? thanks..
__________________
Team Toxic Acoustiks
Deck: Alpine CDA-9833
Front Speakers: 4" Morel Dotech MKll Components
Rear Speakers: 6 1/2" Powerbass 2XL Components
Speaker Amp: Looking for one!
Processors: Audiocontrol Matrix Line driver on the sub/speaker amp
Sub: 12" DC Audio Level 4 Dual 1 ohm
Sub Amp: Elemental Designs NINe.1
Box: 3.2 cu/ft Ported Box @ 29hz
Wire: 1/0 Welding Cable Power/Ground
1LoudScort00 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-13-2007   #2 (permalink)
160 dB
 
SoundwaveDave's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4,415
Rep Power: 368
SoundwaveDave has a solid reputation - Well liked by the forum membersSoundwaveDave has a solid reputation - Well liked by the forum membersSoundwaveDave has a solid reputation - Well liked by the forum members
Default

your wires must be lose bro re check em.... it shouldnt be doing that
SoundwaveDave is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #3 (permalink)
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 965
Rep Power: 0
durtbagg16 is still in the green - This is good
Default

sounds like your remote Wire isnt hooked up properly
durtbagg16 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 10-13-2007   #4 (permalink)
160 dB
 
SoundwaveDave's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4,415
Rep Power: 368
SoundwaveDave has a solid reputation - Well liked by the forum membersSoundwaveDave has a solid reputation - Well liked by the forum membersSoundwaveDave has a solid reputation - Well liked by the forum members
Default

Quote:
Originally Posted by durtbagg16 View Post
sounds like your remote wire isnt hooked up properly
ding ding ding
SoundwaveDave is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #5 (permalink)
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 804
Rep Power: 0
hillbillyinohio is still in the green - This is good
Default

Quote:
Originally Posted by durtbagg16 View Post
sounds like your remote wire isnt hooked up properly

Quote:
Originally Posted by SoundwaveDave View Post
ding ding ding


You two are an idiots. The remote wire has nothing to do with setting on his deck. The problem is that you either blew the radio fuse under the hood, in the car, back of the radio, or the Yellow wire isnt connected.
hillbillyinohio is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #6 (permalink)
Wanna get in my van?
 
nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Age: 35
Posts: 7,173
Rep Power: 491
nick has the second highest rating possible - An extreme assest to the forum!nick has the second highest rating possible - An extreme assest to the forum!nick has the second highest rating possible - An extreme assest to the forum!nick has the second highest rating possible - An extreme assest to the forum!nick has the second highest rating possible - An extreme assest to the forum!nick has the second highest rating possible - An extreme assest to the forum!nick has the second highest rating possible - An extreme assest to the forum!
Default

Quote:
Originally Posted by durtbagg16 View Post
sounds like your remote wire isnt hooked up properly
Quote:
Originally Posted by SoundwaveDave View Post
ding ding ding
we have a winner for the retard of the month award
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Team Sundown
Sundown Audio Ohio Sales rep
Quote:
Im outa here like a heard of turtles
nick is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #7 (permalink)
130 dB
 
1LoudScort00's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Age: 30
Posts: 256
Rep Power: 193
1LoudScort00 is still in the green - This is good
Default

lol thanks guys, i'll check it out tomorrow and let you know whats up
__________________
Team Toxic Acoustiks
Deck: Alpine CDA-9833
Front Speakers: 4" Morel Dotech MKll Components
Rear Speakers: 6 1/2" Powerbass 2XL Components
Speaker Amp: Looking for one!
Processors: Audiocontrol Matrix Line driver on the sub/speaker amp
Sub: 12" DC Audio Level 4 Dual 1 ohm
Sub Amp: Elemental Designs NINe.1
Box: 3.2 cu/ft Ported Box @ 29hz
Wire: 1/0 Welding Cable Power/Ground
1LoudScort00 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #8 (permalink)
170 dB
 
galacticmonkey's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Age: 32
Posts: 10,248
Rep Power: 605
galacticmonkey is still in the green - This is good
Default

Wow.... Remote wire? Wtf?

This thread is absolutely mind boggling in every way possible.

FAIL.



galacticmonkey is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #9 (permalink)
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 965
Rep Power: 0
durtbagg16 is still in the green - This is good
Default

Quote:
Originally Posted by hillbillyinohio View Post
You two are an idiots. The remote wire has nothing to do with setting on his deck. The problem is that you either blew the radio fuse under the hood, in the car, back of the radio, or the Yellow wire isnt connected.
remote, as in 12 volt remote, as in 12 volt ignition, 12 volt acc, ect.. there are multiple names for everything. Thats jsut what everyone around me and including me uses... at least i didnt say "yellow" which IS NOT UNIVERSAL. yeah most of the time its ignition, but sometimes it isnt.


I use the word remote because it acts just like the amp "remote" wire, when the key turns on, it lets the headunit know its on.
durtbagg16 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #10 (permalink)
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 965
Rep Power: 0
durtbagg16 is still in the green - This is good
Default

btw if he blew the radio fuse under the hood, the ENTIRE RADIO WOULDNT TURN ON. and you call me an idiot *rolls eyes*
durtbagg16 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #11 (permalink)
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 965
Rep Power: 0
durtbagg16 is still in the green - This is good
Default

and the headunit usually wont turn on if the yellow wire isnt connected. the headunit needs it to "see" that the key is forward or back. thats the wire that makes sure that your stereo wont drain your battery when your key is off.

chances are, he has got both the red and yellow wires hooked up to a 12 volt constant, hence when he turns off the car, it takes the power away from the headunit completely. no more memory
durtbagg16 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #12 (permalink)
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 804
Rep Power: 0
hillbillyinohio is still in the green - This is good
Default

Quote:
Originally Posted by durtbagg16 View Post

chances are, he has got both the red and yellow wires hooked up to a 12 volt constant, hence when he turns off the car, it takes the power away from the headunit completely. no more memory

lets try this again. Im the idiot? If he had both red and yellow connected together to a 12v constant, his radio would never turn off!!! the yellow lead, leading to the fuse, is the memory of the radio. he probably has both the red and yellow coming from the radio hooked up to the red.
hillbillyinohio is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #13 (permalink)
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 804
Rep Power: 0
hillbillyinohio is still in the green - This is good
Default

what exactly does 12v constant mean?? do you know? doesnt seem like it from your posts.
hillbillyinohio is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #14 (permalink)
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 804
Rep Power: 0
hillbillyinohio is still in the green - This is good
Default

Quote:
Originally Posted by durtbagg16 View Post
btw if he blew the radio fuse under the hood, the ENTIRE RADIO WOULDNT TURN ON. and you call me an idiot *rolls eyes*

and I did more that take a guess at the remote wire. which if he said his amp wasnt turning on, would make sense!!


maybe he should check the air in his tires. that might be the problem
hillbillyinohio is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #15 (permalink)
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 803
Rep Power: 0
engineman is still in the green - This is good
Default

LMAO at this thread. check your wires bro, if not your wires then maybe your deck is going out. there is a logical way to rule out every single reason why it should not work . so just spend some time and figure it out .
engineman is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #16 (permalink)
150 dB
 
i love spl's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,505
Rep Power: 260
i love spl has a awesome reputation - Members love this one!i love spl has a awesome reputation - Members love this one!i love spl has a awesome reputation - Members love this one!i love spl has a awesome reputation - Members love this one!i love spl has a awesome reputation - Members love this one!i love spl has a awesome reputation - Members love this one!
Default

Quote:
Originally Posted by hillbillyinohio View Post
You two are an idiots. The remote wire has nothing to do with setting on his deck. The problem is that you either blew the radio fuse under the hood, in the car, back of the radio, or the Yellow wire isnt connected.
DING DING DING now thats prolly the situation
__________________
1 autotek mm4000
1 Us amps md43
2 custom built psi 18's
6 deep cycle marine batteries
6 runs of 1/0
clarion double din
mtx speakers all the way around
4 sets of 6.5's and a set of 4x6's in the dash
tons of 1/0
davilco 220 amp alt
i love spl is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #17 (permalink)
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 579
Rep Power: 0
Bob3655 is still in the green - This is good
Default

jesus christ do people have to be so ****ing hostile. asshats
Bob3655 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-13-2007   #18 (permalink)
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 965
Rep Power: 0
durtbagg16 is still in the green - This is good
Default

Quote:
Originally Posted by hillbillyinohio View Post
lets try this again. Im the idiot? If he had both red and yellow connected together to a 12v constant, his radio would never turn off!!! the yellow lead, leading to the fuse, is the memory of the radio. he probably has both the red and yellow coming from the radio hooked up to the red.
yep, i mixed them, sorry

both are probably hooked up to the 12volt ignition'


and a 12volt constant is always hot, while a 12 volt ignition or acc is only hot when the key is forward or back
durtbagg16 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-15-2007   #19 (permalink)
130 dB
 
1LoudScort00's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Age: 30
Posts: 256
Rep Power: 193
1LoudScort00 is still in the green - This is good
Default

hmmmm
__________________
Team Toxic Acoustiks
Deck: Alpine CDA-9833
Front Speakers: 4" Morel Dotech MKll Components
Rear Speakers: 6 1/2" Powerbass 2XL Components
Speaker Amp: Looking for one!
Processors: Audiocontrol Matrix Line driver on the sub/speaker amp
Sub: 12" DC Audio Level 4 Dual 1 ohm
Sub Amp: Elemental Designs NINe.1
Box: 3.2 cu/ft Ported Box @ 29hz
Wire: 1/0 Welding Cable Power/Ground
1LoudScort00 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message

Reply

  Realm of Excursion » Car Audio Discussion » Head Units / Processors / Car Audio Electronics

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Realm of Excursion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


» Amps
A/d/s/
Advent
Alphasonik
Alpine
American Bass
ARC Audio
Atomic
Audio Art
Audio Gods
Audiobahn
Audiocontrol
Audiopipe
Audison
Aura
Autotek
Avionixx
Bazooka
Beyma
Blaupunkt
Boss
Boston Acoustics
Bravox
Cadence
Cascade (CAE)
CDT Audio
Cerwin Vega
Clarion
Clif Designs
Concept
Coustic
Critical Mass
Crossfire
Crunch
DB Drive
DC Audio
DC Power
DEI
Denon
Diabolo
Diamond
Digital Designs
Directed
DLS
Dual
DYnamat
Dynaudio
Earthquake
Eclipse
Elemental Designs
ESX
Eton
Farenheit
Fi Car Audio
Focal
Fusion
Genesis
Ground Zero
Hafler
Helix
Hertz
Hifonics
Hushmat
Image Dynamics
Infinity
Interfire
JBL
Jensen
JL Audio
JVC
Kenwood
Kicker
Knu Konceptz
Kole Audio
Kove Audio
Lanzar
Lightning Audio
Linear Power
MA Audio
Magnat
Marantz
Massive Audio
MB Quart
McIntosh
Memphis
Metra
MMATS
Mobile Authority
Morel
MTX
Nakamichi
Niche Audio
O2 Audio
Ohio Generator
Optima
Orion
Oxygen Audio
OZ Audio
PG Audio
Phase Linear
Phoenix Gold
Pioneer
Polk
Power Acoustik
Powerbass
Powermaster
Precision Power
Profile
Pyle
Pyramid
RadioShack
Rainbow
Rampage
RE AUdio
Rockford Fosgate
Scanspeak
Scosche
Seas
Sony
soundstream
Sparkomatic
SPL Dynamics
Stinger
Sundown Audio
Swiss Audio
Targa
TC Sounds
TREO Engineering
TRU
Tsunami
Ultimate
US Acoustics
US Amps
Velodyne
Vifa
Viper
Visonik
Xtant
Zapco
Zed Audio
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

Links
Buy car audio
buy & sell car audio stereo equipment. Purchase used amps, subs speakers for sale and buy classified listings for 12 volt amplifier and subwoofer sales forum
Car Audio Forum
Buy car audio, Sell mobile audio, Wholesale 12 volt, automotive community forum, sub sub woofer, speakers, amplifier, amps, car audio forum
DIYMA
diymobileaudio.com is the DIY car audio install forum for automotive quality and spl stereo bass. 12 volt audio installation wholesalers buy amps, subs, double din car audio head unit electronics and ipod blue tooth car alarms at discounted prices
Sound Deadener
Sound deadening, vibration damper, cld tile, damping mat. Anti vibration pads for automotive insualtion damping, CDL mat, sound damping, noise killer, vibration damper sound deadener


All times are GMT -7. The time now is 09:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.
ABMM Powered by Syrian Medical Society
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.